Kip Cordon Bleu met Italiaanse Groenten uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke Italiaanse twist op de klassieke kip cordon bleu, gevuld met pesto en mozzarella, geserveerd met smaakvolle Italiaanse wokgroenten. Een eenvoudig en smaakvol gerecht uit de airfryer!
Equipment
- mes
- Roladetouw
- Plastic zakje (optioneel)
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 125 gram buffelmozzarella
- 400 gram Italiaanse wokgroenten
- Italiaanse kruidenmix naar smaak
- Pesto alla Genovese naar smaak
- Knoflookpoeder naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel peroncino olie
Instructies
- Snijd de kipfilets open, zodat ze plat liggen, en bestrooi de buitenkant met peper, zout en knoflookpoeder.
- Draai de kipfilets om en bestrijk de binnenkant met pesto alla Genovese.
- Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg deze op de binnenkant van één van de kipfilets.
- Bestrooi de mozzarella met Italiaanse kruidenmix.
- Leg de andere kipfilet met de pestozijde bovenop de mozzarella en bind de kipfilets stevig dicht met roladetouw.
- Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal die in de airfryer past.
- Besprenkel de Italiaanse wokgroenten met peroncino olie (gebruik eventueel een plastic zakje om de olie gelijkmatig te verdelen).
- Plaats de groenten naast de kipfilets in de ovenschaal.
- Stel de airfryer in op 170 graden Celsius en bak de kip cordon bleu samen met de groenten gedurende 18 minuten.
- Verhoog daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 2 minuten voor een krokante afwerking.
- Haal de kip cordon bleu uit de airfryer, verwijder het roladetouw, en serveer met de Italiaanse groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een witte wijn zoals Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g