Kip Donburi
Ingrediƫnten
- 225 gram gekookte kip in stukjes
- 225 gram rijst kleine korrel
- 41/2 dl water
- 21/2 dl dashi of kippenbouillon
- 2 eetlepels mirin of zoete sherry
- 2 eetlepels sojasaus
- 225 gram champignons in plakjes
- 125 gram doperwten
- 3 eieren
- 1 theelepel zout
Instructies
- Spoel de rijst tot het water bijna helder is en laat hem in een vergiet
- uitlekken.
- Doe de rijst en het water in een pan met dikke bodem en breng het water
- aan de kook.
- Temper het vuur en laat het 15 minuten afgedekt sudderen tot de rijst gaar
- en het water geabsorbeerd is.
- Roer en laat met het deksel op de pan 10-15 minuten rusten.
- Doe de bouillon, de sherry, de sojasaus, de champignons en de doperwten in
- een sauspan en breng het geheel aan de kook.
- Temper het vuur en laat het mengsel 1-2 minuten sudderen tot de groenten
- gaar zijn.
- Voeg de rijst en de kip toe en roer het geheel voorzichtig om.
- Klop de eieren met het zout en doe dit bij het rijstmengsel.
- Kook het goed roerend op laag vuur tot de eieren zijn gestold.
- Serveer direct.