Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1,8 kilogram kip in delen
- 100 gram boter
- Zout en peper naar smaak
- 1 bouquet garni 1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 fles mousserende appelwijn cider, 0,75 liter
- 1 dl calvados distillaat van cider
- 250 gram crème fraîche
- 250 gram champignons gehalveerd
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Instructies
Voorbereiden:
- Vraag de poelier om de kip in 8 stukken te snijden en vraag tevens om de rest van het karkas in stukken te hakken.
Bereiden:
- Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kipdelen en karkasdelen rondom bruin.
- Voeg het bouquet garni toe.
- Laat de kip met het deksel op de pan in ongeveer 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
- Haal de kip uit de pan (laat het karkas achter).
- Voeg de fijngehakte sjalotjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten.
- Voeg de cider en calvados toe, roer de aanbaksels los en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Zeef de saus.
- Laat de saus tot de helft inkoken.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Voeg de champignons toe en laat ze in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar worden.
- Roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kip in calvados-roomsaus met champignons overgoten met de verrukkelijke saus. Een ware smaaksensatie!
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 50 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g