Kip in Colasaus met Kersen
Equipment
Ingrediënten
- 6 kippendrumsticks
- 6 kippendijtjes
- Zout en peper naar smaak
- Olie of boter
- 2 rode uien gesnipperd
- 1 stukje verse gember fijngehakt
- 500 ml cola
- 1 blik kersenvlaaivulling
- Maïzena optioneel, om de saus te binden
- 250 g sugar snaps
- Frietjes om te serveren
Instructies
- Breng de kippendelen op smaak met zout en peper.
- Verhit een scheut olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en fijngehakte gember tot ze zacht zijn.
- Voeg de kippendelen toe aan de pan en bak ze rondom lichtbruin.
- Schenk de cola over de kip en laat het geheel 1 uur zachtjes stoven op laag vuur, met de deksel op de pan.
- Voeg de kersenvlaaivulling toe aan de pan en laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Als de saus te dun is, kun je deze binden met maïzena voor een glanzende consistentie.
- Kook ondertussen de sugar snaps kort in kokend water, zodat ze knapperig blijven.
- Serveer de colakip met de kersen in saus, samen met de sugar snaps en frietjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 45 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 20 g