Kip in Colasaus met Kersen

Kip in Colasaus met Kersen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kippendrumsticks
  • 6 kippendijtjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie of boter
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 stukje verse gember fijngehakt
  • 500 ml cola
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • Maïzena optioneel, om de saus te binden
  • 250 g sugar snaps
  • Frietjes om te serveren

Instructies

  • Breng de kippendelen op smaak met zout en peper.
  • Verhit een scheut olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en fijngehakte gember tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kippendelen toe aan de pan en bak ze rondom lichtbruin.
  • Schenk de cola over de kip en laat het geheel 1 uur zachtjes stoven op laag vuur, met de deksel op de pan.
  • Voeg de kersenvlaaivulling toe aan de pan en laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Als de saus te dun is, kun je deze binden met maïzena voor een glanzende consistentie.
  • Kook ondertussen de sugar snaps kort in kokend water, zodat ze knapperig blijven.
  • Serveer de colakip met de kersen in saus, samen met de sugar snaps en frietjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 45 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst America / Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij