Kip in paprika tomatensaus
Equipment
- keukenpapier
- wildschaar
Ingrediënten
- 1 grote kip 1200 g
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook
- zout
- 1 dl olijfolie
- 100 g spekblokjes
- 2 blikken gepelde tomaten a 400 g
- 1 laurierblad
- ½ theelepel tijm
- cayennepeper
- versgemalen peper
Instructies
Voorbereiden
- Kip met wildschaar (of scherp, stevig mes) in 8 stukken verdelen.
- Ui pellen en in ringen snijden.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
- Knoflook pellen en fijn hakken.
- Kip bestrooien met snufje zout en peper.
Bereiden
- In ruime (braad)pan helft van olie verhitten.
- Stukken kip erin doen en aan beide kanten bruin bakken; af en toe keren.
- Spek 3 minuten meebakken.
- Met schuimspaan kip en spek uit pan scheppen.
- Braadvet uit pan gieten (wordt niet meer gebruikt) en pan schoonvegen met keukenpapier.
- Rest van olie in dezelfde pan verhitten.
- Ui, paprika en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
- Tomaten, laurier, tijm, zout en peper toevoegen.
- Aan de kook brengen.
- Kip en spek terugdoen in pan en kip in 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen.
- Regelmatig keren.
- Op smaak brengen met cayennepeper.
- Serveren met rijst en salade.
Voedingswaarden
Calories: 595 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 46 g