Kip Kerrie met Fruit en Walnoten

Kip Kerrie met Fruit en Walnoten

Kip Kerrie met Fruit en Walnoten

Een smaakvolle combinatie van kip, kerrie en fruitige zoetheid. Makkelijk en snel klaar voor een heerlijke maaltijd.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram rijst
  • 1 flinke kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 pot gemengde vruchtjes uitgelekt
  • Handjevol rozijnen
  • Handjevol walnoten grof gehakt
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Scheutje room ongeveer 50 ml
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en braad de blokjes kipfilet aan tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de uitgelekte gemengde vruchtjes, rozijnen en gehakte walnoten toe aan de pan met kip.
  • Strooi naar smaak kerriepoeder over de kip en fruitmix en roer goed door.
  • Voeg een scheutje room toe en laat het geheel nog even sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kip kerrie met de gekookte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer, die goed samengaat met de zoete en kruidige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Internationaal