Kip ketjap djeroek sereh met nasi gurih

Kip ketjap djeroek sereh met nasi gurih

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 25 g halve sachet Go-Tan Santen (Cocoscrème)
  • 500 g kipfilet
  • 20 g boter
  • 2 theelepels Go-Tan gehakte Lemon Grass sereh of citroengras
  • dl Go-Tan Ketjap Manis
  • 2 eetlepels Go-Tan Sambal Djeroek
  • ½ dl water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 pot Go-Tan Atjar

Instructies

  • Kook de witte rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, samen met de santen.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2-3 cm.
  • Braad de kip licht aan in de boter en voeg de Lemon Grass, ketjap, Sambal Djeroek, water en azijn toe.
  • Verhit alles tot het net niet kookt en laat het 15 minuten zachtjes smoren.
  • Serveer het met de atjar en de rijst met santen (Nasi Gurih).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Snel te maken