Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 4 kippendrumsticks
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 50 gram ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
- 50 ml witte wijn
- olijfolie
- piment d’espelette
- paprikapoeder
- tijm
- zout
- peper
- laurier
Instructies
- Zout en peper de kip.
- Bestrooi ze met paprikapoeder.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad de kip aan alle kanten aan op niet te hoog vuur.
- Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.
- Fruit de ui, spek en knoflook in dezelfde pan.
- Voeg eventueel nog een scheutje olie toe.
- Laat 2 minuten bakken en voeg dan de kip weer toe.
- Giet de witte wijn erbij en zet het vuur laag.
- Voeg de tomaten en paprika toe.
- Strooi er wat piment d’espelette over.
- Doe de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.
- Verdeel over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rijst of gekookte aardappelen bij. Wij deden aardappel.