Kip op Baskische wijze

Kip op Baskische wijze

Kip op Baskische wijze

Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 4 kippendrumsticks
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 50 gram ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • olijfolie
  • piment d’espelette
  • paprikapoeder
  • tijm
  • zout
  • peper
  • laurier

Instructies

  • Zout en peper de kip.
  • Bestrooi ze met paprikapoeder.
  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad de kip aan alle kanten aan op niet te hoog vuur.
  • Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.
  • Fruit de ui, spek en knoflook in dezelfde pan.
  • Voeg eventueel nog een scheutje olie toe.
  • Laat 2 minuten bakken en voeg dan de kip weer toe.
  • Giet de witte wijn erbij en zet het vuur laag.
  • Voeg de tomaten en paprika toe.
  • Strooi er wat piment d’espelette over.
  • Doe de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.
  • Verdeel over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er rijst of gekookte aardappelen bij. Wij deden aardappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Spanje