Kip op een Bierblik

Bierblikkip

Kip op een Bierblik

Beercan Chicken
Ook wel bekend als "Kip op Blik" of "Beercan Chicken"ZALIG!! En zó leuk om te maken. Dit zijn de momenten dat de man het ineens leuk vindt om te koken haha! Bier, BBQ en een lekker Kippetje, de beste combinatie in vele mannen ogen. En in dit geval klopt dat helemaal, dit vergt enkel wat kleine voorbereiding en daarna een uurtje geduld
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue met deksel
  • Aluminium bakje
  • Houtsnippers
  • Kolen/briketten
  • Aanmaakblokjes

Ingrediënten

  • 1 hele kip ongeveer 1,2 kg
  • 1 blik bier 0,5 liter
  • Peper naar smaak
  • Mosterd naar smaak
  • Olie naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui in vieren gesneden
  • Takjes rozemarijn
  • 2 tl Ras el Hanout

Instructies

Voorbereiding:

  • Schenk de helft van het bier over de houtsnippers en laat ze weken.
  • Maak de kip schoon en dep droog.
  • Wrijf de kip in met olie, peper, zout, mosterd en Ras el Hanout.
  • Vul de kipholte met knoflook, ui en rozemarijn.

Bierblik Voorbereiden:

  • Open het bierblik en drink of schenk de helft van het bier uit.
  • Plaats het bierblik in het midden van het aluminium bakje.

Kip Opzetten:

  • Schuif de kip over het bierblik zodat het blik in de holte van de kip zit en de kip rechtop staat.
  • Plaats kolen of briketten aan weerszijden van het aluminium bakje en steek de BBQ aan met aanmaakblokjes.
  • Wanneer de kolen grijs en heet zijn, plaats je de kip in het midden van de BBQ, boven het aluminium bakje.
  • Strooi de geweekte houtsnippers op de kolen voor extra rooksmaak.

Koken:

  • Sluit de BBQ met het deksel en zorg dat de ventilatiegaten open staan.
  • Laat de kip ongeveer een uur garen, tot de interne temperatuur van de kip 80°C bereikt.

Serveren:

  • Haal de kip voorzichtig van het bierblik en snijd hem aan.
  • Serveer met patat en appelmoes voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hoewel dit gerecht traditioneel met bier wordt bereid en geserveerd, past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir ook goed bij de smaken van de gegrilde kip. Deze wijnen bieden

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Tarwevrij