Kip picasso met rijst

Kip picasso met rijst

Z'on dertig jaar geleden bedacht ik dit recept
Wanneer je van warme vruchtjes bij vlees of vis houdt, zul je dit recept zeker weten te waarderen
Porties: 4
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram kipfiletblokjes
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 300 gram spekreepjes
  • Pakje mix voor chili con carne
  • Blikje maïs
  • Blikje fruitcocktail
  • 250 milliliter water
  • Scheutje melk
  • Maïzena
  • 400 gram rijst
  • 2 kipbouilionblokjes

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Doe de zonnebloemolie erdoor
  • En het pakje mix voor chili con carne
  • Laat de maïs en fruitcocktail uitekken
  • Laat dit minimaal 10 minuten intrekken
  • Bak de spekreepjes in een wok op hoog vuur
  • Doe de kipfilet blokjes in de marinade erbij
  • Bak alles tot de kipfilet gaar is
  • Doe dan de maïs
  • En de cocktailvruchtjes in de wok bij de rest
  • Voeg 250 millimeter water toe
  • Breng het aan de kook
  • Maak van een scheutje melk met maïzena een papje
  • Bindt hier het kipgercht mee
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op dr verpakking
  • Ik heb ipv zout kipbouilionblokjes gebruikt
  • En bij dit soort gerechten gebruik ik het liefst pandanrijst

Notities / Tips / Wijnadvies

Niet iedereen houdt van warme vruchtjes door het eten, als je dat wel doet is dit eenvoudige gerecht zeker een aanrader
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Nederland