Kip picasso met rijst
Z'on dertig jaar geleden bedacht ik dit recept Wanneer je van warme vruchtjes bij vlees of vis houdt, zul je dit recept zeker weten te waarderen
Ingrediënten
- 600 gram kipfiletblokjes
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 300 gram spekreepjes
- Pakje mix voor chili con carne
- Blikje maïs
- Blikje fruitcocktail
- 250 milliliter water
- Scheutje melk
- Maïzena
- 400 gram rijst
- 2 kipbouilionblokjes
Instructies
- Snij de kipfilet in blokjes
- Doe de zonnebloemolie erdoor
- En het pakje mix voor chili con carne
- Laat de maïs en fruitcocktail uitekken
- Laat dit minimaal 10 minuten intrekken
- Bak de spekreepjes in een wok op hoog vuur
- Doe de kipfilet blokjes in de marinade erbij
- Bak alles tot de kipfilet gaar is
- Doe dan de maïs
- En de cocktailvruchtjes in de wok bij de rest
- Voeg 250 millimeter water toe
- Breng het aan de kook
- Maak van een scheutje melk met maïzena een papje
- Bindt hier het kipgercht mee
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op dr verpakking
- Ik heb ipv zout kipbouilionblokjes gebruikt
- En bij dit soort gerechten gebruik ik het liefst pandanrijst
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet iedereen houdt van warme vruchtjes door het eten, als je dat wel doet is dit eenvoudige gerecht zeker een aanrader