Kip quiche

Kip quiche

Kip quiche

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
In de oven 30 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 500 g kastanjechampignons in stukjes
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 3 eieren
  • 200 ml magere yoghurt of melk
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte jong belegen kaas 30+
  • 3 eetlepel(s) verse kruiden bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook, fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200º C.
  • Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water met een beetje zout.
  • Bekleed intussen de vorm met het deeg.
  • Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
  • Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door.
  • Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem.
  • Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar.
  • Lekker met een frisse groene bladsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hartige taart / Kip