Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Ingrediënten
- 200 g kipfilet in blokjes
- 500 g kastanjechampignons in stukjes
- 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
- 3 eieren
- 200 ml magere yoghurt of melk
- 1 teentje knoflook
- 100 g geraspte jong belegen kaas 30+
- 3 eetlepel(s) verse kruiden bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook, fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200º C.
- Kook de kipfilet en de champignons 5 min. in water met een beetje zout.
- Bekleed intussen de vorm met het deeg.
- Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los. Klop er de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak door.
- Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem.
- Schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar.
- Lekker met een frisse groene bladsalade.