Kip uit de Römertopf met Gevulde Vulling en Wijnsaus
Sappige kip uit de Römertopf, gevuld met gekruid gehakt en omringd door paprika, champignons, ontbijtspek en een heerlijke witte wijnsaus.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 100 g champignons
- 250 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 1 el paneermeel
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- BBQ kruiden
- 1 kip ca. 1.200 g
- 1 tl paprikapoeder
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 glas witte wijn
Instructies
- Zet de Römertopf 15 minuten onder water om goed door te weken.
- Snijd de rode, groene en gele paprika in kleine stukjes.
- Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, een kwart van de stukjes paprika, peper, zout en nootmuskaat.
- Wrijf de kip van binnen en buiten in met peper, zout, paprikapoeder en BBQ kruiden.
- Vul de kip met het gehaktmengsel.
- Plaats de kip in de Römertopf.
- Verdeel de resterende paprika en champignons rondom de kip.
- Bedek de kip met plakjes ontbijtspek.
- Giet het glas witte wijn over de kip.
- Sluit de Römertopf met de deksel.
Bereidingswijze:
- Zet de Römertopf in een koude oven.
- Stel de oven in op 250°C en laat de kip in 1,5 uur garen.
- Controleer of de kip gaar is door in het dikste deel van de kip te prikken (het sap moet helder zijn).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekruide gebakken aardappeltjes, krieltjes of schijfjes aardappel en een frisse salade.
Wijnadvies:
Combineer met een volle, droge witte wijn zoals Chardonnay of Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g