Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 15 cl rode wijnazijn
- 10 cl kippenbouillon
- 3 grove mosterd
- 1 cl Dyon mosterd
- 4 kl tomatenpuree
- 20 cl kookroom
- 25 gram boter
- 2 el olijfolie
- 1 kl Provençaalse kruiden
- zout
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd/hak de kippenpoten in tweeën.
- Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kipdelen aan en bruin.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze aan.
- Blus af met de helft van de wijnazijn en laat inkoken tot dat het bijna verdwenen is.
- Voeg dan de rest van de wijnazijn in en laat flink inkoken.
- Voeg dan de kippenbouillon toe.
- Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree en de kookroom.
- Voeg dit mengsel toe aan de kip en laat een half uurtje stoven met de deksel op de pan.
- Verdeel over de borden en serveer er gebakken aardappels bij.