Kip uit Lyon

Kip uit Lyon

Kip uit Lyon

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 15 cl rode wijnazijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 3 grove mosterd
  • 1 cl Dyon mosterd
  • 4 kl tomatenpuree
  • 20 cl kookroom
  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd/hak de kippenpoten in tweeën.
  • Verhit de boter en de olie in een braadpan en braad de kipdelen aan en bruin.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze aan.
  • Blus af met de helft van de wijnazijn en laat inkoken tot dat het bijna verdwenen is.
  • Voeg dan de rest van de wijnazijn in en laat flink inkoken.
  • Voeg dan de kippenbouillon toe.
  • Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree en de kookroom.
  • Voeg dit mengsel toe aan de kip en laat een half uurtje stoven met de deksel op de pan.
  • Verdeel over de borden en serveer er gebakken aardappels bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Frankrijk