Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten

Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten

Kipblokjes met saffraanrijst, champignons en doperwten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram kippendij
  • 150 gram champignons
  • 75 gram doperwten
  • 1 kleine ui
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 zakjes saffraan
  • 125 gram rijst
  • zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier, snijd een stukje van het steeltje af en snijd de champignons in kwarten of zessen afhankelijk van de grootte.
  • Snijd de kippendij in blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip en champignons.
  • Voeg dan de doperwten toe.
  • Voeg wat zout toe.
  • Voeg de bouillon, saffraan en de rijst toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Laat een 20 minuten koken tot de rijst gaar is.
  • Verdeel het gerecht over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst