Romige Kipcurry met Groenten
Equipment
- grote braadpan,
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 2 grote uien grof gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels milde Indiase currypasta
- 1 kg kipfilet in grove stukken gesneden
- 600 g broccoli
- 500 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 500 g tomaten in blokjes gesneden
- 250 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de currypasta toe en warm deze kort mee.
- Bak de stukken kip in het currymengsel gedurende 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes.
- Snijd ook de aardappels in blokjes.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan het kipcurrymengsel en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de aardappelblokjes en plakjes broccolistronk toe, en schenk de kippenbouillon erbij.
- Breng aan de kook en laat de curry op laag vuur gedurende 30 minuten gaar worden.
- Voeg na 20 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry.
- Breng de curry op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren:
Serveer de romige kipcurry met rijst, een lepel Griekse yoghurt en verse korianderblaadjes.Tips:
Je kunt de helft van de afgekoelde curry invriezen voor later gebruik. Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur. De ingevroren curry is twee maanden houdbaar.Wijnadvies:
Een licht gekoelde Gewürztraminer past uitstekend bij de exotische smaken van deze romige kipcurry.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 34 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g