Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1,5 kilo kipdijfilet in stukken gesneden, ergste vet eraf gesneden
- 1 pakje tomaat 200 ml gezeefde van Heinz
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) Dijon mosterd
- 2 eetlepel(s) Rinse appelstroop
- 2 eetlepel(s) Greensweet Syrup gold Brown of honing
- 2 eetlepel(s) Greensweet stevia Brown of bruine basterdsuiker
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
- verse zwarte peper
- zout
- bloem
Voor de garnering (optioneel):
- Cashewnoten gezouten of ongezouten
- lente-uitjes of bosuitjes in ringen
- sesamzaadjes Witte
- uitjes Gedroogde
Instructies
- Snij het ergste vet van de kip en bestrooi de kip met peper, zout en flink wat bloem.
- Meng alle ingrediënten (behalve die voor de garnering) met elkaar en maak daar een sausje van.
- Meng de saus met de stukken kipdijfilet.
- Laat dit een paar uur (liefst een hele nacht) intrekken.
- Doe dan alles (behalve de ingrediënten voor de garnering) op kamertemperatuur in de slowcooker en zet 3 uur op low.
- Ik heb het daarna nog 15 minuten onder de grill gedaan maar dat hoeft niet, ik had daar gewoon zin in…;-).
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met nasi of bami en groente naar keus. Afgemaakt met de lente- of bosui, sesamzaadjes, cashewnoten en/of gedroogde uitjes.