Kipfilet met bonensalade en tapenade

Kipfilet met bonensalade en tapenade

Een smaakvol gerecht van sappige maïskipfilet met een frisse bonensalade, verrijkt met tapenade en olijven voor een mediterraanse twist.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik boterbonen 400 g
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter of margarine
  • 3 eetlepels tapenade
  • 4 maïskipfilets ca. 700 g
  • 5 stoneleeks
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 15-20 minuten bruin en gaar, regelmatig keren.
  • Spoel de boterbonen in een zeef af onder koud water en laat uitlekken.
  • Maak de stoneleeks schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca.
  • 2 cm.
  • Halveer de olijven.
  • Pers de knoflook uit boven de zonnebloemolie en meng dit.
  • Meng de boterbonen, olijven, stoneleeks en de helft van de tapenade met de dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de bonensalade op het midden van vier borden.
  • Leg de kipfilets op de salade en verdeel de rest van de tapenade erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met wat extra stukjes olijf en verse kruiden zoals peterselie voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 42 g | Vet: 24 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Salade / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden