Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus

Een realistische foto van gebakken kipfilet met vers fruit, geserveerd op een rustiek wit bord. De goudbruine kip is in plakjes gesneden en overgoten met een romige kerriesaus. Sappige ananasstukjes en heldere sinaasappelschijfjes liggen rondom de kip voor een frisse smaak. Het gerecht is gegarneerd met zwarte peper en een takje verse koriander. Aan de zijkant ligt een kleine portie witte rijst met een mix van groene erwten en worteltjes. In de achtergrond zijn een vork, een linnen servet en een glas witte wijn subtiel vervaagd voor een gezellige eetsfeer.

Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus

Deze malse kipfilet met ananas en sinaasappel in een romige kerriesaus is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, perfect met rijst en groenten.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 250 gram vers fruit ananas/sinaasappel
  • dl kippenbouillon
  • 1 dl kookroom

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
  • Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 12 minuten gaar worden.
  • Haal de kipfilets uit de pan en voeg het fruit, de kippenbouillon en de kookroom toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes inkoken.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en warm ze kort door.
  • Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel ze over de borden.
  • Breng de saus op smaak met extra kerriepoeder, peper en zout en schenk deze over de kip.
  • Serveer met witte rijst en groenten zoals doperwtjes en worteltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met verse koriander of peterselie voor extra smaak en kleur.

Wijnadvies:

Een Tanguero Torrontés of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige saus en het zoete fruit.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kip
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden