Kipfilet met waterkerssaus

Kipfilet met waterkerssaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets a ca. 150 g
  • 25 g boter
  • 75 gr waterkers
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels mierikswortel
  • peper versgemalen
  • zout

Instructies

  • Kipfilets bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca.10minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren.
  • In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen.
  • Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
  • Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip