Kipkluifjes met citroen en olijven
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 1 schaal kipkluifjes ca. 500 g
- 3 el olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook grof gesneden
- ½ tl gemberpoeder
- 3 saffraandraadjes
- 4 gr koriander verse , fijngesneden
- 100 g groene olijven zonder pit
Instructies
- Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap.
- Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog.
- Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook,
- gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur.
- Week de saffraan in 50 ml warm water.
- Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven.
- Voeg de laatste 5 min. de olijven toe.
- Serveer de hapjes op kleine borden.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 7 g | Vet: 7 g