Kipkroketten van Astrid Veltman v3
Ingrediënten
- 250 gram gemalen kipfilet
- 250 gram gekookte en gepureerde aardappelen
- 1 geperste teen knoflook
- 2 fijngesneden eetlepels peterselie
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 losgeklopt ei
- 250 gram broodkruim
- olie om te frituren
Instructies
- Vermeng de kip, aardappel, ui, knoflook, peterselie, zout, peper en sojasaus
- in een mengbeker.
- Voeg het ei toe en meng het geheel goed.
- Maak van het mengsel kleine cilindervormige ballen.
- Rol ze door het broodkruim en zet ze even koud weg.
- Verhit de olie tot 180°C en frituur de kroketten met een paar tegelijk in 3-5
- minuten goudbruin en krokant.
- Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en den ze op met sojasaus om in te
- dippen.