Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Kippenbouten
- 2 kippenbouten
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 2 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 5 cl kippenbouillon
- 3 cl cognac
- zout
- peper
Pilav rijst
- 1 ui
- 150 gram rijst
- 40 gram boter
- 1 kl Colombo poeder
- 45 cl kippenbouillon
Instructies
Kippenbouten
- Pel en snipper de uien.
- Plet de knoflook en snijd grof.
- Ris de tijm.
- Meng de paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en de olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel in een ovenschaal de ui, knoflook en tijm. Leg de kip erop.
- Smeer de kip in met het kruidenmengsel.
- Zet de schaal in de oven en bak de kip 20 minuten.
- Giet dan de kippenbouillon en de cognac over de kip.
- Bak dan de kip nog 25 minuten in de oven.
- Arroseer regelmatig met het braadvocht.
Pilav rijst
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm in een passende pan de boter en fruit de ui.
- Voeg de rijst toe en zodra deze glazig is voeg dan de bouillon en de colombopoeder toe.
- Gaar de rijst verder volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveren
- Verdeel de pilav en de kippenpotenover de borden en schep er wat van de saus over.