Kippenbout met pilav rijst

Kippenbout met pilav rijst

Kippenbout met pilav rijst

Porties: + personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Kippenbouten

  • 2 kippenbouten
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 5 cl kippenbouillon
  • 3 cl cognac
  • zout
  • peper

Pilav rijst

  • 1 ui
  • 150 gram rijst
  • 40 gram boter
  • 1 kl Colombo poeder
  • 45 cl kippenbouillon

Instructies

Kippenbouten

  • Pel en snipper de uien.
  • Plet de knoflook en snijd grof.
  • Ris de tijm.
  • Meng de paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en de olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel in een ovenschaal de ui, knoflook en tijm. Leg de kip erop.
  • Smeer de kip in met het kruidenmengsel.
  • Zet de schaal in de oven en bak de kip 20 minuten.
  • Giet dan de kippenbouillon en de cognac over de kip.
  • Bak dan de kip nog 25 minuten in de oven.
  • Arroseer regelmatig met het braadvocht.

Pilav rijst

  • Pel en snipper de ui.
  • Verwarm in een passende pan de boter en fruit de ui.
  • Voeg de rijst toe en zodra deze glazig is voeg dan de bouillon en de colombopoeder toe.
  • Gaar de rijst verder volgens aanwijzing op de verpakking.

Serveren

  • Verdeel de pilav en de kippenpotenover de borden en schep er wat van de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst