Kippenbouten Gestoofd in Bier met Ontbijtkoek

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 flesje bier 330 ml
  • 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
  • ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 pakken rode kool met appel diepvries, elk 450 g

Instructies

  • Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin.
  • Schenk het bier langs de rand van de pan.
  • Voeg de verkruimelde ontbijtkoek en gedroogde rozemarijn toe aan de pan.
  • Laat de kippenbouten afgedekt in ongeveer 40 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Verwijder het deksel van de pan en laat de saus iets inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Boen de aardappels onder stromend water schoon en snijd ze in partjes.
  • Verhit in een wok of grote koekenpan de resterende olijfolie en bak de aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaar.
  • Schep ze regelmatig om.
  • Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de kippenbouten met de aardappelpartjes en rodekool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht, fris bier past goed bij dit gerecht vanwege de bierbasis. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Stoofpot
Land van herkomst Nederland