Kippenbouten Gestoofd in Bier met Ontbijtkoek
Equipment
- Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 flesje bier 330 ml
- 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
- ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 pakken rode kool met appel diepvries, elk 450 g
Instructies
- Verhit in een braadpan de helft van de olijfolie en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin.
- Schenk het bier langs de rand van de pan.
- Voeg de verkruimelde ontbijtkoek en gedroogde rozemarijn toe aan de pan.
- Laat de kippenbouten afgedekt in ongeveer 40 minuten zachtjes gaarstoven.
- Verwijder het deksel van de pan en laat de saus iets inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Boen de aardappels onder stromend water schoon en snijd ze in partjes.
- Verhit in een wok of grote koekenpan de resterende olijfolie en bak de aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaar.
- Schep ze regelmatig om.
- Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de kippenbouten met de aardappelpartjes en rodekool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht, fris bier past goed bij dit gerecht vanwege de bierbasis. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g