Kippenboutje met ananas en taugé

Kippenboutje met ananas en taugé

Kippenboutje met ananas en taugé

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 8 kippendrumsticks
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el 5 spice kruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el sojasaus
  • 3 cl rijstazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 200 gram ananas blokjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 gram taugé
  • 2 el sesamolie
  • 4 takjes peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Zet een hapjespan op met de zonnebloemolie en bak de kip aan alle kanten aan.
  • Voeg de kurkuma, 5 kruidenpoeder en paprikapoeder toe.
  • Neem de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Fruit de ui,, voeg de paprikareepjes en de knoflook toe.
  • Doe de kip terug in de pan.
  • Voeg de rietsuiker, rijstazijn en de rietsuiker toe. Voeg de ananas toe.
  • Zet vuur wat lager en laat 25 minuten verder garen.
  • Haal de deksel van de pan en voeg de taugé toe en laat 5 minuten mee bakken.
  • Verdeel de kip met de garnering over de borden en sprenkel de sesamolie er over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip