Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 8 kippendrumsticks
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el kurkuma
- 1 el 5 spice kruiden
- 1 el paprikapoeder
- 2 el sojasaus
- 3 cl rijstazijn
- 1 el rietsuiker
- 200 gram ananas blokjes
- 3 el zonnebloemolie
- 200 gram taugé
- 2 el sesamolie
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Zet een hapjespan op met de zonnebloemolie en bak de kip aan alle kanten aan.
- Voeg de kurkuma, 5 kruidenpoeder en paprikapoeder toe.
- Neem de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Fruit de ui,, voeg de paprikareepjes en de knoflook toe.
- Doe de kip terug in de pan.
- Voeg de rietsuiker, rijstazijn en de rietsuiker toe. Voeg de ananas toe.
- Zet vuur wat lager en laat 25 minuten verder garen.
- Haal de deksel van de pan en voeg de taugé toe en laat 5 minuten mee bakken.
- Verdeel de kip met de garnering over de borden en sprenkel de sesamolie er over.