Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 drumsticks
Voor de marinade:
- 2 el sojasaus glutenvrij
- 2 el droge sherry
- 2 el olie
- 1 limoen schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 teentje knoflook uitgeperst
Voor de perziksalsa:
- ½ verse groene peper
- 15 gram verse koriander
- 1 sjalotje
- 1 klein teentje knoflook
- 2 ½ cm verse gemberwortel
- Sap van 2 limoenen
- 4 perziken in blokjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olie
Instructies
- Meng in een kom de sojasaus, droge sherry, olie, limoenrasp, limoensap, Chinees vijfkruidenpoeder en uitgeperste knoflook tot een marinade.
- Wrijf de drumsticks goed in met de marinade en laat ze 30 minuten marineren in de koelkast.
- Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
- Grilleer de drumsticks op de barbecue gedurende 15-20 minuten, draai ze regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade voor extra smaak.
- Voor de perziksalsa: Hak de groene peper, koriander, sjalot, knoflook en gember fijn.
- Meng dit met de perzikblokjes, limoensap, olie, zout en peper in een kom.
- Serveer de gegrilde drumsticks met de perziksalsa apart in een kom.
Magnetronoptie:
- Prik het vel van de drumsticks hier en daar in met een vork.
- Doe de drumsticks met de marinade in een magnetronschaal en verhit afgedekt gedurende 5 minuten op 525 Watt.
- Grilleer de drumsticks daarna 5-10 minuten op de barbecue tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé past perfect bij deze gemarineerde kippenboutjes met perziksalsa.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g