Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Smelt 150 gram boter op 110 graden.
Giet de gele geklaardeboter eraf en zet opzij.
Gooi het melkachtige bezinksel weg.
Olie in koekenpan verhitten.
Ui en knoflook fruiten en op een bordje doen.
Wrijf de pan schoon, vuur hoger, scheutje olie levertjes en tijm erin.
Bak delevertjes tot ze van binnen nog rose zijn.
Cognac erbij en evt. flamberen.
Minuutje pruttelen, pan van het vuur en levertjes pureren.
Rest van de boter toevoegen en zout en peper naar smaak, evt. door een zeef drukken en in kommetjes doen.
Bak de blaadjes salie in hete olie knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Strooi ze over de parfaits en lepel er geklaarde boter over.1 uur in de koelkast.
Paar dagen rijpen. 14 dagen houdbaar mits de afsluitende boterlaag niet beschadigd is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kippenleverparfait