Kippenleverparfait

Kippenleverparfait

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram boter
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 455 gram kippenlevertjes
  • bos(jes) tijm alleen de blaadjes
  • zeezout
  • gemalen peper
  • enkele blaadjes verse salie
  • groot wijnglas cognac

Instructies

  • Smelt 150 gram boter op 110 graden.
  • Giet de gele geklaardeboter eraf en zet opzij.
  • Gooi het melkachtige bezinksel weg.
  • Olie in koekenpan verhitten.
  • Ui en knoflook fruiten en op een bordje doen.
  • Wrijf de pan schoon, vuur hoger, scheutje olie levertjes en tijm erin.
  • Bak delevertjes tot ze van binnen nog rose zijn.
  • Cognac erbij en evt. flamberen.
  • Minuutje pruttelen, pan van het vuur en levertjes pureren.
  • Rest van de boter toevoegen en zout en peper naar smaak, evt. door een zeef drukken en in kommetjes doen.
  • Bak de blaadjes salie in hete olie knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Strooi ze over de parfaits en lepel er geklaarde boter over.1 uur in de koelkast.
  • Paar dagen rijpen. 14 dagen houdbaar mits de afsluitende boterlaag niet beschadigd is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hapjes / Kip
Land van herkomst Frankrijk