Kippenragout met Groenten en Gekonfijte Krieken
Een rijkgevulde kippenragout met seizoensgroenten en gekonfijte krieken. Een hartig gerecht dat perfect is voor een sfeervolle maaltijd.
Ingrediënten
- 6 kippenbouten vers of diepvries
- 1 ui in schijfjes gesneden
- 6 wortelen in stukken
- 1 groene selderij met loof
- 3 witte preistronken
- 200 g prinsesbonen
- 6 raapjes geschild
- 1 komkommer in tweeën gesneden
- 12 gekonfijte krieken
- 1 kruidentuiltje
- 200 g boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
- Laat het loof van de selderij heel.
- Blancheer de gehalveerde komkommer 5 minuten in kokend gezouten water.
- Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Blancheer de wortelen en laat ook deze uitlekken.
- Verhit 100 g boter in een grote pan en stoof de groenten in volgorde: ui, wortelen, selderij, prei, prinsesbonen en raapjes.
- Voeg als laatste de gesneden komkommer en het kruidentuiltje toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg een beetje water toe en laat de groenten 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Verhit de overige boter in een braadpan en bak de kippenbouten rondom goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Braad de kippenbouten 20 minuten op middelhoog vuur en controleer regelmatig.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (thermostaat 6-7).
- Verwarm een vuurvaste ovenschaal in de oven.
- Leg de gebakken kippenbouten in de schaal en voeg de gestoofde groenten toe.
- Deglaceer de braadpan met een beetje water en giet de kippensaus over het gerecht.
- Schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.
- Controleer regelmatig en breng indien nodig op smaak.
- Verwarm ondertussen de gekonfijte krieken lichtjes in hun stroop.
- Serveer de kippenragout in de ovenschaal met afzonderlijk gekookte aardappelen en de gekonfijte krieken als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Combineer met een frisse salade of knapperig stokbrood voor een extra dimensie.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een Mâcon of een Côtes du Rhône. De volle, fruitige smaak van deze wijnen sluit perfect aan bij de rijke smaken van de kippenragout en de zoetheid van de gekonfijte krieken.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g