Kippensoep met aspergepunten en waterkers

Kippensoep met aspergepunten en waterkers

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 eiwit
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 liter kippenbouillon van tabletten
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus licht
  • 3 bosuitjes in stukjes van 1 cm
  • 75 g waterkers zonder steeltjes

Instructies

  • Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren.
  • Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen.
  • Kipmengsel 5 minuten laten staan.
  • Aspergepunten halveren.
  • In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren.
  • Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken.
  • Kipmengsel toevoegen.
  • Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt.
  • Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
  • Waterkers erdoor roeren.

Voedingswaarden

Calories: 105 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst China