Kippensoep met aspergepunten en waterkers
Equipment
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 eiwit
- ½ eetlepel sesamolie
- 100 g groene aspergetips
- 1 liter kippenbouillon van tabletten
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus licht
- 3 bosuitjes in stukjes van 1 cm
- 75 g waterkers zonder steeltjes
Instructies
- Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren.
- Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen.
- Kipmengsel 5 minuten laten staan.
- Aspergepunten halveren.
- In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren.
- Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken.
- Kipmengsel toevoegen.
- Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt.
- Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
- Waterkers erdoor roeren.
Voedingswaarden
Calories: 105 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g