Kipsalade met bleekselderij

Kipsalade met bleekselderij

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 struikje witlof
  • ½ citroen het sap er van
  • 200 g jong belegen kaas
  • 2 schijven ananas
  • 200 g gaar kippevlees
  • 1 beker sour cream
  • 1 eetlepel(s) ananas sap
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • worcestershiresaus
  • enkele mooie slabladeren
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Was de bleekselderij en ontdoe de stengels van de draden.
  • Was het witlof en snijd witlof en bleekselderij in smalle reepjes.
  • Besprenkel deze met het citroensap.
  • Snijd de kaas, de ananas en het kippevlees in kleine stukjes.
  • Maak een sausje van sour cream, ananassap, zout, peper, paprikapoeder en worcestershiresaus.
  • Schep alle ingrecliënten goed door elkaar en schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal.
  • Garneer de kipsalade met het gepelde en in partjes gesneden ei en de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade kan goed dienen als hoofdgerecht op een winterse dag.
In plaats van een blik ananasschijven kunnen ook ananasstukjes uit blik worden gebruikt.
Gooi het resterende ananassap niet weg.
U kunt er nog een smakelijke long-drink van maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Nederland