Kipsaté Bahmi met Pindasatésaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 bananen niet te rijp
  • 1 beker 400 ml pindasatésaus
  • 600 gram witte kool in reepjes gesneden
  • Conimex Wok Olie
  • 250 gram mie nestjes
  • Conimex Ketjap Marinade
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
  • Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
  • Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Keer ze regelmatig.
  • Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in een grote wok en wok de koolreepjes gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg vervolgens ½ dl water en de boemboe toe en roer goed door.
  • Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verwarm ondertussen de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over.
  • Serveer de rest van de pindasatésaus apart erbij.

Serveertip:

  • Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel om naar eigen smaak toe te voegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze kipsaté bahmi met pindasatésaus is een smakelijk en eenvoudig gerecht, geïnspireerd op de Aziatische keuken.
De malse kipspiesjes gaan perfect samen met de noedels en de knapperige witte kool, terwijl de pindasaus voor een heerlijke smaakexplosie zorgt.
Voeg extra toppings toe naar wens en geniet van dit heerlijke gerecht!

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kinderkoken / Kip / Mie
Land van herkomst Azië