Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1½ cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
Rijg aan satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
Af laten koelen.
Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
Verdeel over grote borden en geef de saté ernaast.
Serveertip:
Lekker met Conimex Sambal Badjak.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kipsaté met atjar rijstsalade