Kipsaté met atjar rijstsalade

Kipsaté met atjar rijstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 eetlepel(s) Conimex Wok Marinade
  • Conimex Wok Olie
  • 3 eetlepel(s) sesamzaadjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 pot Conimex Atjar Tjampoer
  • 2 eetlepel(s) sesamolie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1½ cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
  • Rijg aan satéstokjes.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
  • Af laten koelen.
  • Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de sla in dunne reepjes.
  • Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
  • Verdeel over grote borden en geef de saté ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met Conimex Sambal Badjak.

Variatietip:

Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters