Kipsaté met bami en pindasatésaus

Een bord met Kipsaté Bahmi, inclusief gegrilde kipsaté, wokgebakken witte kool, mie noedels met banaan, geserveerd met pindasatésaus, seroendeng, en gebakken uitjes op een rustieke houten tafel.

Kipsaté met bami en pindasatésaus

Een smakelijk en eenvoudig Aziatisch geïnspireerd gerecht met malse kipsaté, bami met kool en een romige pindasatésaus.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 250 g mie nestjes
  • 600 g witte kool in reepjes gesneden
  • 2 bananen niet te rijp
  • 400 ml pindasatésaus
  • 2 el Conimex Ketjap Marinade
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
  • Conimex Wokolie voor het wokken
  • ½ dl water

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, voeg eventueel wat zout of ketjap toe.
  • Kook de mie in ongeveer 12 minuten gaar, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
  • Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
  • Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende 10 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
  • Pel de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
  • Verhit een scheutje wokolie in een grote wok en roerbak de koolreepjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg ½ dl water en de boemboe toe en meng goed.
  • Schep de uitgelekte mie en de plakjes banaan door de kool en roerbak nog 3 minuten.
  • Verwarm de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk wat pindasatésaus erover.
  • Serveer de rest van de saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kinderkoken / Kip / Mie / Noedels
Land van herkomst Azië / Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden