Kipsaté met bami en pindasatésaus
Een smakelijk en eenvoudig Aziatisch geïnspireerd gerecht met malse kipsaté, bami met kool en een romige pindasatésaus.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 250 g mie nestjes
- 600 g witte kool in reepjes gesneden
- 2 bananen niet te rijp
- 400 ml pindasatésaus
- 2 el Conimex Ketjap Marinade
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
- Conimex Wokolie voor het wokken
- ½ dl water
Instructies
- Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, voeg eventueel wat zout of ketjap toe.
- Kook de mie in ongeveer 12 minuten gaar, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
- Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
- Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende 10 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
- Pel de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
- Verhit een scheutje wokolie in een grote wok en roerbak de koolreepjes gedurende 3 minuten.
- Voeg ½ dl water en de boemboe toe en meng goed.
- Schep de uitgelekte mie en de plakjes banaan door de kool en roerbak nog 3 minuten.
- Verwarm de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk wat pindasatésaus erover.
- Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 12 g