Kipsaté met mihoen en ananas
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 rode peper zakje à 2 stuks
- 1 spitskool
- 1 blikje ananas schijven op sap 430 g
- ½ schaaltje koriander verse à 15 g
- 1 schaal kipsaté
- 300 g satésaus Indonesische (pot à 520 g)
- 1 pakje mihoen 250 g
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel kerriepoeder
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Rode peper in lengte halveren en pitjes verwijderen.
- Peper in smalle boogjes snijden.
- Spitskool in reepjes snijden. Ananas laten uitlekken en in stukjes snijden.
- Koriander grof snijden.
- Saté rondom in 8 minuten bruin en gaar grillen.
- Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking.
- Intussen mihoen koken volgens aanwijzingen op verpakking.
- Olie in wok verhitten. Hierin rode peper, kool en ananas met kerriepoeder 4 minuten roerbakken.
- Mihoen en helft koriander erdoor scheppen.
- Naar smaak zout en peper toevoegen.
- Mihoen over 4 borden verdelen.
- Saté erop leggen.
- Saus erover verdelen.
- Rest koriander over saté en mihoen strooien.