Kipspiesen met satésaus
Snel te maken
Ingredients
- 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 1 blik sperziebonen 850 g
- ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g
Instructions
- Satéprikkers in water leggen.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
- Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
- In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
- Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
- Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
- halverwege keren.
- Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
- Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.