Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti

Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti

Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kipvleugels
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) oregano gedroogde
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijn gehakte
  • eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 10 cl kippenbouillon
  • zout
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Rasp eventueel de Parmezaanse kaas.
  • Verhit op middelhoog vuur in een hapjespan met 2 el. olijfolie en bak de kipvleugels aan beide zijden mooi bruin.
  • Voeg de oregano, cayennepeper, ui en de knoflook toe.
  • Verlaag de hittebron.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat 12 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de kipvleugels uit pan houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • Voeg de crème fraîche en de tomatenblokjes toe.
  • Roer goed door elkaar. Laat even zachtjes pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta