Kiwi-kipsalade

Kiwi-kipsalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 theelepels peperkorrels groene
  • 700 gram kipfilet
  • 20 gram boter
  • dl mayonaise
  • dl zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 kiwi's
  • peper
  • zout
  • Worcestershiresaus
  • bieslook

Instructies

  • Verwarm de boter in en koekenpan en bak de opengesneden kipfilets hierin aan beide zijden 5 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen.
  • Spoel de groene peperkorrels in een zeef onder de koude kraan af, dep ze droog en hak ze fijn.
  • Roer de mayonaise los met de zure room, enkele druppels Worcestershiresaus, de groene peper en een snufje zout.
  • Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
  • Snijd ook de afgekoelde kipfilet in plakjes en leg de kiwi en het kippenvlees afwisselend op een schaal.
  • Schenk de saus hierover en bestrooi met fijngeknipte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip / Salade