Klassiek Bananenbrood

Klassiek Bananenbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • ½ kopje ongezouten boter gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1 ½ kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda zuiveringszout
  • ½ theelepel zout
  • Optioneel:
  • ½ kopje gehakte noten of chocoladeschilfers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet een broodvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
  • Prak de rijpe bananen in een grote kom.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de bananen en meng goed.
  • Klop de eieren en vanille-extract erdoor.
  • In een aparte kom combineer je de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles tot een gladde massa.
  • Voeg indien gewenst noten of chocoladeschilfers toe.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60-70 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
  • Snijd in plakjes en geniet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Cake / Fruit