Klassieke Aardappelsalade

Romige aardappelsalade met gekookte aardappelen, rode ui, selderij en een frisse mayonaisedressing, gegarneerd met plakjes ei en peterselie.

Klassieke Aardappelsalade

Een recht-toe-recht-aan aardappelsalade met mayonaise, venkel en peterselie. Perfect als bijgerecht bij vlees of vis.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde rauwe aardappels
  • 1 limoen sap van
  • 20 gram venkel gehakt
  • 50 gram peterselie gehakte verse
  • 500 gram Hellmann's Real
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Doe de aardappels in een pan koud water en breng aan de kook.
  • Kook 15-20 minuten, giet af en laat afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
  • Meng de aardappels met de mayonaise, limoensap, venkel, peterselie, zout en peper in een kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de aardappelsalade bij gebakken biefstuk of gehaktballen.
Wijnadvies:
  • Rosé wijn: Een frisse rosé past goed bij de aardappelsalade.
  • Licht bier: Een licht bier complementeert de smaken zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Barbecue / Pasen