Klassieke Aardappelsalade
Een recht-toe-recht-aan aardappelsalade met mayonaise, venkel en peterselie. Perfect als bijgerecht bij vlees of vis.
Ingrediënten
- 1 kg geschilde rauwe aardappels
- 1 limoen sap van
- 20 gram venkel gehakt
- 50 gram peterselie gehakte verse
- 500 gram Hellmann's Real
- Peper
- Zout
Instructies
- Doe de aardappels in een pan koud water en breng aan de kook.
- Kook 15-20 minuten, giet af en laat afkoelen.
- Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
- Meng de aardappels met de mayonaise, limoensap, venkel, peterselie, zout en peper in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de aardappelsalade bij gebakken biefstuk of gehaktballen.
Wijnadvies:
- Rosé wijn: Een frisse rosé past goed bij de aardappelsalade.
- Licht bier: Een licht bier complementeert de smaken zonder te overheersen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g