Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Aardappelsalade
Een recht-toe-recht-aan aardappelsalade met mayonaise, venkel en peterselie. Perfect als bijgerecht bij vlees of vis.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
kom
Ingrediënten
▢
1
kg
geschilde rauwe aardappels
▢
1
limoen
sap van
▢
20
gram
venkel
gehakt
▢
50
gram
peterselie
gehakte verse
▢
500
gram
Hellmann's Real
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Doe de aardappels in een pan koud water en breng aan de kook.
Kook 15-20 minuten, giet af en laat afkoelen.
Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
Meng de aardappels met de mayonaise, limoensap, venkel, peterselie, zout en peper in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de aardappelsalade bij gebakken biefstuk of gehaktballen.
Wijnadvies:
Rosé wijn: Een frisse rosé past goed bij de aardappelsalade.
Licht bier: Een licht bier complementeert de smaken zonder te overheersen.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Barbecue /
Pasen