Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel

Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel

Geniet van deze klassieke appelflappen gevuld met sappige Jonagold-appels, rozijnen en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid, of het nu een feestdag is of een zoete traktatie bij de koffie!
Porties: 12 appelflapjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 4 Jonagold-appels in fijne stukjes gesneden
  • 8 eetlepels rozijnen
  • Citroensap naar smaak
  • Scheutje rum
  • Kaneel naar smaak
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in de lengte door en verdeel de lange stroken in vierkanten (6 stuks per zijde).
  • Meng in een kom de fijngesneden appels, rozijnen, suiker, rum, citroensap en kaneel goed door elkaar.
  • Bestrijk de randen van de deegvierkanten met het losgeklopte ei.
  • Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van elk vierkant.
  • Vouw de vierkanten diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
  • Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
  • Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei.
  • Bak de appelflappen in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een glas warme glühwein tijdens de feestdagen.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Koek / Snack
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch