Klassieke Bami met Vlees en Omelet
Een smakelijke Indonesische bami met vlees, ham, groenten en een luchtige omelet, perfect voor een smaakvolle, snelle maaltijd.
Equipment
- wok, of hapjespan
- kookpan
Ingrediënten
- 1 pak eiermie
- 1 bami-groentenpakket
- 250 g gaar bami-vlees in stukjes
- 100 g ham in stukjes
- 2 eieren
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 theelepels djahe
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels ketoembar
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gedroogde selderij
- 1 ui in stukjes gesneden
Instructies
- Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
- Bak de ui en pers de knoflook erboven uit.
- Voeg laos, ketoembar, djahe en het verkruimelde bouillonblokje toe.
- Doe de ketjap en het gare bami-vlees erbij, gevolgd door het bami-groentenpakket en de ham.
- Voeg de gare eiermie beetje bij beetje toe, en roer alles goed door.
- Voeg de gedroogde selderij toe en meng.
- Kluts de eieren en bak een omelet in een koekenpan.
- Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
- Serveer de bami met zure augurken en/of uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 510 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g