Klassieke Broodpudding

Een rustieke ovenschaal met klassieke broodpudding op een houten tafel, omringd door een kan vanillesaus en een lepel. Op de achtergrond een vintage keuken met pastelgekleurde tegels, een venster met invallend daglicht, en kruidenplanten op de vensterbank.

Klassieke Broodpudding

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 oud brood bij voorkeur witbrood
  • 1 kopje melk
  • 2 eieren
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • Boter om het bakblik in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de korsten van het oude brood en snijd het brood in stukjes.
  • Doe deze stukjes in een beslagkom.
  • Voeg de melk, eieren, vanillesuiker en witte basterdsuiker toe aan de kom met brood.
  • Mix alle ingrediënten tot een glad beslag met behulp van een mixer.
  • Vet een bakblik in met boter en giet het beslag erin.
  • Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat er een mooi bruin korstje op zit en de pudding stevig aanvoelt.
  • Serveer de broodpudding warm als heerlijk nagerecht!

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de broodpudding eventueel met een beetje poedersuiker en serveer het met een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.

Wijnadvies:

Een glas dessertwijn, zoals een zoete Riesling of een Sauternes, past uitstekend bij deze klassieke broodpudding.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland