voorkomt dat je scherm uit gaat
 Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of bereid stokbrood naar eigen keuze. 
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg het gehakt toe. 
- Breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt kruimelig. 
- Voeg de fijngehakte uien, paprika's en knoflook toe aan het gehakt. 
- Roer alles door en laat het met een deksel op de pan staan tot de uien en paprika's iets zachter zijn (niet te zacht). 
- Voeg 3 eetlepels chilipoeder en 1 theelepel sambal toe. 
- Roer alles door. 
- Doe alles in een grote pan, voeg de uitgelekte bruine bonen toe en roer er 3 of 4 eetlepels tomatenpuree doorheen. 
- Voeg 1 eetlepel bruine azijn en een scheutje melk toe. 
- Roer goed door. 
- Laat het geheel nog enkele minuten pruttelen op laag vuur tot alle smaken goed zijn gemengd. 
- Breng indien nodig op smaak met zout, peper en aromat naar smaak. 
- Serveer deze klassieke chili con carne met gekookte rijst of stokbrood naar keuze.
- Garneer met verse koriander en een lepel zure room voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een goed glas rode wijn, zoals een Malbec of een Shiraz, past goed bij dit gerecht.--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
	
Gerelateerd
		 
			Receptenplein.nl
Home / Klassieke Chili con Carne