Een schaal met levendige cranberrycompote, glanzend rood van kleur, met stukjes sinaasappelschil en een vleugje rode port. Geserveerd in een rustiek schaaltje in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, onder zacht natuurlijk licht dat de rijke kleur en textuur benadrukt.

Klassieke Cranberrycompote met Sinaasappel en Rode Port

Een frisse en fruitige cranberrycompote, geaccentueerd met sinaasappel en een vleugje rode port, perfect als bijgerecht voor feestdagen.
Porties: 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g cranberries
  • 125 g suiker
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ dl rode port

Instructies

  • Bereiden van de compote: Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook.
  • Koken: Laat de cranberry’s op zacht vuur 5-10 minuten koken tot de bessen zacht zijn en openknappen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Deze cranberrycompote gaat perfect samen met een frisse, zoete Riesling of een lichte Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Zout: 5 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst