Klassieke Cranberrycompote met Sinaasappel en Rode Port
Een frisse en fruitige cranberrycompote, geaccentueerd met sinaasappel en een vleugje rode port, perfect als bijgerecht voor feestdagen.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 500 g cranberries
- 125 g suiker
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- ½ dl rode port
Instructies
- Bereiden van de compote: Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook.
- Koken: Laat de cranberry’s op zacht vuur 5-10 minuten koken tot de bessen zacht zijn en openknappen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze cranberrycompote gaat perfect samen met een frisse, zoete Riesling of een lichte Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Zout: 5 mg | Sugar: 28 g