Klassieke Lamskroon met Kruiden en Mosterd

Verwen je gasten met deze smaakvolle lamskroon, perfect gekruid met knoflook, rozemarijn, salie en tijm, en bereid tot in de perfectie.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
rusten 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukentouw
  • naald
  • scherp mes

Ingrediënten

  • 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk met lange botjes
  • 2 teentjes knoflook in reepjes gesneden
  • 1 takje rozemarijn naaldjes gestript
  • Enkele blaadjes salie fijngehakt
  • Enkele takjes tijm fijngehakt
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 brede reep vers vet spek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 °C.
  • Krab indien nodig de botjes van de lamsribstukjes schoon voor een nette presentatie.
  • Maak kleine sneetjes in het vlees naast elke rib en steek hierin de reepjes knoflook en rozemarijnnaaldjes.
  • Hak de overgebleven rozemarijn, salie en tijm fijn en meng ze met de mosterd, olijfolie, zout en peper tot een marinade.
  • Wrijf het vlees goed in met dit kruidenmengsel en laat het even intrekken.
  • Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen en vorm een 'kroon'.
  • Naai de uiteinden van de ribstukken met keukentouw aan elkaar vast om de kroonvorm te behouden.
  • Bind een brede reep spek om de buitenkant van de kroon om het vlees sappig te houden tijdens het braden.
  • Plaats de lamskroon in het midden van de voorverwarmde oven en braad gedurende 10 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en laat nog 30 minuten verder braden (voor een kleinere lamskroon, 17-20 minuten), totdat het vlees mooi rosé is.
  • Haal de lamskroon uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
  • Plaats de lamskroon op een schaal en garneer eventueel met een bosje laurier voor een feestelijke presentatie.
  • Snijd aan tafel in individuele koteletjes en verwijder het keukentouw voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Shiraz past uitstekend bij deze smaakvolle lamskroon.

Voedingswaarden

Calories: 45 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 34 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Feestdagen etc Kerst / Pasen