Klassieke Nasi Goreng met Ei en Pindasaus

Klassieke Nasi Goreng met Ei en Pindasaus

Klassieke Nasi Goreng met Ei en Pindasaus

Geniet van deze klassieke nasi goreng, boordevol smaak en perfect voor een snel en smaakvol diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blok boemboe voor nasi goreng
  • 1 puntpaprika in kleine reepjes gesneden
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 150 gr diepvrieserwten
  • 150 gr kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 150 gr taugé
  • 150 gr wortelen in dunne plakjes gesneden
  • 300 gr hamblokjes of vegetarische kipstukjes
  • 320 gr basmatirijst
  • 75 gr gember in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • Wokolie
  • 4 eieren
  • Pindasaus hoeveelheid naar wens
  • Kroepoek voor erbij

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit wokolie in een grote braadpan of wok op middelhoog vuur en voeg het boemboe blok toe.
  • Roer goed door om het te laten oplossen.
  • Voeg de fijngesneden gember en rode peper toe en bak kort aan.
  • Voeg de hamblokjes of vegetarische kipstukjes, puntpaprika, prei, champignons, wortelen, erwten en taugé toe aan de pan.
  • Roerbak alles samen tot de groenten gaar zijn en het vlees of de vegetarische optie goed doorbakken is.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de gebakken groenten en vlees.
  • Bak alles nog een paar minuten mee, zodat de smaken goed mengen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de eieren tot ze gaar zijn, maar de dooiers nog zacht.
  • Verwarm de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de nasi goreng op borden met een gebakken ei bovenop.
  • Voeg een lepel pindasaus toe en serveer met gebroken kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze nasi goreng combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Azië / Indonesië