Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Nasi Goreng met Ei en Pindasaus
Geniet van deze klassieke nasi goreng, boordevol smaak en perfect voor een snel en smaakvol diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of grote braadpan
kookpan
Spatel
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
blok
boemboe voor nasi goreng
▢
1
puntpaprika
in kleine reepjes gesneden
▢
1
prei
in ringen gesneden
▢
150
gr
diepvrieserwten
▢
150
gr
kastanjechampignons
in plakjes gesneden
▢
150
gr
taugé
▢
150
gr
wortelen
in dunne plakjes gesneden
▢
300
gr
hamblokjes of vegetarische kipstukjes
▢
320
gr
basmatirijst
▢
75
gr
gember
in hele kleine stukjes gesneden
▢
1
rode peper
fijn gesneden
▢
Wokolie
▢
4
eieren
▢
Pindasaus
hoeveelheid naar wens
▢
Kroepoek
voor erbij
Instructies
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Verhit wokolie in een grote braadpan of wok op middelhoog vuur en voeg het boemboe blok toe.
Roer goed door om het te laten oplossen.
Voeg de fijngesneden gember en rode peper toe en bak kort aan.
Voeg de hamblokjes of vegetarische kipstukjes, puntpaprika, prei, champignons, wortelen, erwten en taugé toe aan de pan.
Roerbak alles samen tot de groenten gaar zijn en het vlees of de vegetarische optie goed doorbakken is.
Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de gebakken groenten en vlees.
Bak alles nog een paar minuten mee, zodat de smaken goed mengen.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak de eieren tot ze gaar zijn, maar de dooiers nog zacht.
Verwarm de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de nasi goreng op borden met een gebakken ei bovenop.
Voeg een lepel pindasaus toe en serveer met gebroken kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze nasi goreng combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Azië
/
Indonesië