Rundvleessalade
Deze klassieke rundvleessalade met cornedbeef, aardappelen en knapperige groenten is een heerlijk en veelzijdig gerecht voor elke gelegenheid.
Equipment
- grote kom
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 500 g aardappelen in blokjes gesneden en gekookt, maar met bite
- 4 augurken in stukjes gesneden
- 2 el zilveruitjes gehalveerd
- 1 potje doperwten 300 g, uitgelekt
- ½ el geraspte gember
- ½ bosje radijs in plakjes gesneden
- 300 g cornedbeef losgemaakt
- 1 geraspte winterpeen
- Mayonaise naar smaak 2 el achterhouden voor het afstrijken van de salade
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 el fijngehakte peterselie 1 el achterhouden voor garnering
- 4 eieren hardgekookt en in de lengte gehalveerd
- Optioneel:
- Paprikapoeder voor garnering
Instructies
- Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar maar nog stevig zijn.
- Giet af en laat afkoelen.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
- Zet apart voor de garnering.
- Pak een grote kom en doe de gekookte aardappelblokjes, augurken, zilveruitjes, doperwten, geraspte gember, radijsjes, cornedbeef en geraspte winterpeen erin.
- Voeg mayonaise naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
- Hussel alles goed door elkaar en geef de salade een mooie vorm in de kom.
- Strijk de bovenkant van de salade glad met de achtergehouden mayonaise.
- Garneer de salade met de fijngehakte peterselie en de gehalveerde eieren.
- Strooi eventueel wat paprikapoeder over de salade voor extra kleur en smaak.
- Serveer de rundvleessalade koud en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze rundvleessalade.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 4 g