Klassieke Spaghetti Carbonara

Klassieke Spaghetti Carbonara

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote kom
  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 3 eierdooiers
  • 125 ml slagroom
  • 100 g grofgeraspte kaas bijv. Parmezaanse kaas
  • Grofgemalen zwarte peper naar smaak
  • 8 plakjes bakbacon of ontbijtspek
  • 15 g verse peterselie fijngeknipt

Instructies

  • Kook de spaghetti in een grote pan met ruim water en zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Meng in een grote kom de eierdooiers met de slagroom en de helft van de geraspte kaas.
  • Voeg ruim grofgemalen zwarte peper toe.
  • Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de pasta af en meng deze direct door het eimengsel in de kom, zodat de warmte van de pasta de saus maakt.
  • Voeg de fijngeknipte peterselie en de resterende kaas toe en meng goed.
  • Verdeel de pasta over vier warme borden en leg de knapperige bacon erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij de romige en hartige smaken van deze klassieke Spaghetti Carbonara.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 23 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië