Klassieke Spaghetti Carbonara
Equipment
- grote kom
- koekenpan met antiaanbaklaag
- keukenpapier
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 3 eierdooiers
- 125 ml slagroom
- 100 g grofgeraspte kaas bijv. Parmezaanse kaas
- Grofgemalen zwarte peper naar smaak
- 8 plakjes bakbacon of ontbijtspek
- 15 g verse peterselie fijngeknipt
Instructies
- Kook de spaghetti in een grote pan met ruim water en zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Meng in een grote kom de eierdooiers met de slagroom en de helft van de geraspte kaas.
- Voeg ruim grofgemalen zwarte peper toe.
- Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur knapperig.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de pasta af en meng deze direct door het eimengsel in de kom, zodat de warmte van de pasta de saus maakt.
- Voeg de fijngeknipte peterselie en de resterende kaas toe en meng goed.
- Verdeel de pasta over vier warme borden en leg de knapperige bacon erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij de romige en hartige smaken van deze klassieke Spaghetti Carbonara.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 23 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g