Klassieke Syllabub met Kaneel en Sherry

Klassieke Syllabub met Kaneel en Sherry

Klassieke Syllabub met Kaneel en Sherry

Geniet van deze klassieke Engelse syllabub, een luchtig en romig dessert met een vleugje kaneel en sherry.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 3 el cream sherry
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • ½ kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 mespunt piment
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 125 ml slagroom
  • 2 kaneelbiscuits bijvoorbeeld Kanelly's van Bolletje

Instructies

Voorbereiding:

  • Boen de citroen goed schoon onder koud water.
  • Trek met een citroentrekker smalle reepjes schil van de citroen (of schil de citroen dun met een scherp mesje en snijd de schil in smalle reepjes).
  • Leg de reepjes in een kommetje met koud water.
  • Pers de citroen uit en vang het sap op.
  • Verwarm in een steelpan het citroensap, de sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat zachtjes al roerend, tot de suiker is opgelost.
  • Neem de pan van het vuur en laat het sherrymengsel ongeveer 1 uur trekken.
  • Intussen, klop de slagroom half stijf in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast.

Bereiding:

  • Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel uit het sherrymengsel.
  • Klop het sherrymengsel in een dunne straal door de slagroom totdat een luchtig mengsel (syllabub) ontstaat.
  • Schep de syllabub in wijnglazen.
  • Garneer met de citroenreepjes en steek in elk glas een kaneelbiscuit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze syllabub kan goed geserveerd worden met een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Valentijnsdag