Klassieke Syllabub met Kaneel en Sherry
Geniet van deze klassieke Engelse syllabub, een luchtig en romig dessert met een vleugje kaneel en sherry.
Ingrediënten
- ½ citroen
- 3 el cream sherry
- 25 g fijne kristalsuiker
- ½ kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 mespunt piment
- 1 mespunt nootmuskaat
- 125 ml slagroom
- 2 kaneelbiscuits bijvoorbeeld Kanelly's van Bolletje
Instructies
Voorbereiding:
- Boen de citroen goed schoon onder koud water.
- Trek met een citroentrekker smalle reepjes schil van de citroen (of schil de citroen dun met een scherp mesje en snijd de schil in smalle reepjes).
- Leg de reepjes in een kommetje met koud water.
- Pers de citroen uit en vang het sap op.
- Verwarm in een steelpan het citroensap, de sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat zachtjes al roerend, tot de suiker is opgelost.
- Neem de pan van het vuur en laat het sherrymengsel ongeveer 1 uur trekken.
- Intussen, klop de slagroom half stijf in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
- Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel uit het sherrymengsel.
- Klop het sherrymengsel in een dunne straal door de slagroom totdat een luchtig mengsel (syllabub) ontstaat.
- Schep de syllabub in wijnglazen.
- Garneer met de citroenreepjes en steek in elk glas een kaneelbiscuit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze syllabub kan goed geserveerd worden met een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g